Как да участвам

 • За да наддавате в „ОНЛАЙН ТЪРГОВЕ“ или да закупите стоки от „ПРОДАЖБИ НА ЕДРО“ трябва да имате профил в сайта.
 • Вашият профил ще бъде активиран след като се свържем с Вас по телефона за потвърждение или допълнителна информация.
 • В сайта на BIDS.BG се провеждат „ОНЛАЙН ТЪРГОВЕ“ с наддаване, а в категорията „ПРОДАЖБИ НА ЕДРО“ се провеждат директни продажби.
 • Покупките в тези категории нямат опция за отказ.

НАДДАВАНЕ


Всички търгове започват от 1,00 лв. без резерви. Оферти се приемат на следните стъпки:

 • от 1.00 лв. до 19.99 лв. – 1 лв.
 • от 20.00 лв. до 59.99 лв. – 2 лв.
 • от 60.00 лв. и нагоре – 5 лв.


Системата за автоматично наддаване ще започне да наддава от Ваше име, достатъчно за да сте пръв, но само до Вашия зададен лимит. Ако видите, че има наддаване веднага след вашия залог, това означава, че друг участник също използва автоматичното наддаване и има максимален лимит, по-висок от Вашия. Разбира се, по всяко време можете да зададете нов максимален залог за артикул. Ще трябва да направите оферта отново, за да бъдете с най-висока цена.
В случай, че двама кандидати независимо един от друг наддават до една и съща сума, печели участникът, който първи е направил офертата.
Когато спечелите търг ще получите известие по електронната поща, което ще съдържа необходимата информация за плащане и вземане.

Пример:

Наддавате за артикул, чиято стойност в момента е 12.00 лв. Вашият максимален залог е 52.00 лв. Когато зададете максимален залог от 52.00 лв., текущата цена ще стане 12.00 лв. + 1.00лв (стъпка за наддаване) = 13.00 лв.
Ако в този момент друг участник зададе максимална цена от 34.00 лв., тогава текущата цена ще стане 34.00 лв + 2.00 лв. (стъпка за наддаване) = 36.00 лв. Ако няма по-висока оферта от Вашата, Вие ще спечелите търга за 36.00 лв.

Когато взимате участие в онлайн търг, моля презареждайте страницата чрез бутона “Обнови”. По този начин ще виждате дали Вашата оферта е най-висока или има друг участник с по-висока оферта от Вашата. 

Наддаванията, в които участвате и актуалната цена в момента можете да видите най-отдолу на страницата с търга. По този начин ще се ориентирате дали сте на първа позиция, или някой друг е предложил по-висока цена от Вашата.

Търговете в BIDS.BG се провеждат на принципа на реални търгове с явно наддаване.
Важи правилото за добавяне на 3 минути – ако има наддаване в последните 3 минути, се добавят още 3 минути и т.н.

ПРОДАЖБИ НА ЕДРО


Когато купувате стоки от раздел „ПРОДАЖБИ НА ЕДРО“ Вие заплащате цената, която виждате за цялото количество продукти. За тези артикули се прилагат същите условия за доставка, заплащане и получаване.

ДОСТАВКА, ПЛАЩАНЕ И ПОЛУЧАВАНЕ


Доставка с куриер
 • Всички продукти могат да се изпратят с куриер, веднага след тяхното заплащане.
 • Цената за доставка е спрямо тарифите на куриера.
 • Разходите за доставка се поемат от Купувача.
Лично получаване
 • Всички продукти могат да се получат лично от нашия офис в София два пъти седмично (вторник и четвъртък – от 14:00 до 18:00 часа).
Плащане

Можете да заплатите за своите артикули онлайн или на място (в брой) в нашия офис. Приемаме плащания с:

 • кредитна или дебитна карта онлайн
 • по Банков път
 • в брой при получаване на стока

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТИТЕ


ЧН – Чисто нови продукти в оригинална опаковка.
Клас А – Чисто нови продукти с нарушения в опаковката.
Клас Б – Върнати продукти от клиенти. Всички уреди в тази категория са работещи и инспектирани. Уредът е закупен, но върнат поради някаква причина (напр. клиента се отказва от поръчката, не отговаря на очакванията и др.), възможно е да не е с оригинална опаковка, да има липсващи части, да е използван и т.н.
Клас С – не инспектирани уреди.

Във всяка обява е описана категорията на продуктите.

МЕРКИ ЗА ИНФОРМАЦИОННА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ


От гледна точка на защита на личните данни, в категориите „ОНЛАЙН ТЪРГОВЕ“ и „ПРОДАЖБИ НА ЕДРО“ няма да се виждат имената на участниците.